Policy och cookies

Policy

VERDUS VERANDAS BEHANDLING AV PERSONDATA
2018-05-27

Den 25 maj trädde EU:s dataskyddslag i kraft som syftar till att skydda personuppgifter. Den ersätter PUL, personuppgiftslagen. En personuppgift är information som kan knytas till en person. Du har rätt att få information om hur vi hanterar personuppgifter och du har rätt att få dem raderade.

Du behöver inte göra något med anledning av denna information.

Vi samlar in och lagrar persondata på ett par olika sätt:
1. När du köper varor från oss i webshopen (www.verdus.se). 
2. När du handlat genom direkt kontakt med oss och vi skickat dig en faktura, eller när du gjort en förfrågan på mail om varor. 

Personinformation som vi kan samla in: Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, företag, organisationsnummer för enskild firma, personnummer (frivilligt i webshopen).

Användning
Vi sparar persondata endast för att kunna ge dig bättre service när det gäller frågor, offert, order, betalning/faktura och leverans.
I samband med betalningen i webshopen erbjuds du att få nyhetsbrev. För närvarande har vi inga planer på att skicka ut nyhetsbrev utan vi informerar istället om nyheter, erbjudanden osv på hemsidan/webshopen och i tillämpliga fall på Facebook. I framtiden kan vi ändra detta men du kommer alltid själv att bestämma om du i så fall vill få nyhetsmail.
Vi säljer aldrig dina data.

COOKIES

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25:e juli 2003 så ska besökare på en webbplats informeras om användande av så kallade cookies, samt få möjligheten att förhindra att de används.

En cookie är en liten textfil (oftast mindre än 1 kB) som sparas i din dator och lagrar information. Cookies används bland annat för att förbättra webbplatsen för användaren.

Vår webbplats använder den vänliga varianten av cookies, så kallade session cookies. När du är inne och surfar på en webbsida, skickas session cookies mellan din dator och vår server för att kunna utbyta information. Det kan till exempel gälla vad du har lagt i din varukorg, eller om du är inloggad på Mina sidor.

Vi sparar ingen personlig information via session cookies. Session cookies lagras inte permanent i din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Det finns säkerhetsinställningar i de flesta webbläsare som kan avaktivera session cookies. Oftast går det också bra att ta bort eventuella session cookies som redan har sparats.

Om du väljer att inte acceptera session cookies på vår webbplats, kommer webbplatsen inte att fungera tillfredsställande.

Vid besök på denna webbplats sker automatisk registrering av din IP-adress för mätning av besöksfrekvens.

Kontakta Starweb på www.starweb.se för vidare information om session cookies i webbutiken.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.